Savjeti za kupce

Zašto angažirati agenta za nekretnine?

Kad se odlučite za kupnju nekretnine možda će se činiti da točno znate što trebate i želite. Međutim, može se dogoditi da jako dugo hodate po stanovima ili kućama, a bez ikakvog rezultata. Dobar agent vam može pomoći da uštedite puno vremena i hodanja. Zato je važno odlučiti se za jednog agenta ili agenciju i s njima uspostaviti dobar odnos baziran na razumijevanju i sigurno ćete biti na dobitku.

Kako?

Agent s iskustvom ima razumijevanja za vaše potrebe

Osoba koja ima iskustva u kupoprodaji nekretnina zna na što treba obratiti pozornost kad s vama razgovara o vašim željama i potrebama. Može vas usmjeriti npr. u neki drugi kvart koji bolje odgovara vašem stilu života. Dobar agent poznaje i specifičnosti područja na kojem tražite pa vas može s njima upoznati.

Osoba koja radi s nekretninama poznaje tržište

Često su naše želje u neskladu s našim mogućnostima. Kad su u pitanju nekretnine treba vam netko da vam da točan i jasan uvid u stanje na tržištu kako biste mogli uskladiti svoje želje sa svojim mogućnostima. Nema smisla gubiti vrijeme i energiju na traženje nečeg što tržište na kojem tražite ne nudi.

Pomoć oko dokumentacije je neophodna

Ova tema je nezaobilazna i za kupce i za prodavatelje. Po pitanju ispravne dokumentacije nema mjesta propustima. Treba vam netko tko će za vas provjeriti svu dokumentaciju i upozoriti vas na eventualne zamke. U protivnom bi vas cijela kupoprodaja mogla koštati puno više nego ste u startu očekivali. Koliko god vam se činilo da znate pročitati što piše na izvatku iz zemljišnih knjiga, nekad je puno važnije vidjeti ono što ne piše. Nemojte to zaboraviti.

Ušteda novca

Koliko god to nevjerojatno bilo, dobar agent će vam uštedjeti novac. Sama činjenica da imate na raspolaganju nečije iskustvo koje on s vama dijeli i savjetuje vas, štedite novac i vrijeme. A jedno podrazumijeva drugo. Ako se sami upustite u avanturu kupnje može vam se dogoditi da u cijelom procesu kupoprodaje preskočite jedan korak. Često puta to znači gubljenje puno vremena i nastanak novih, nepotrebnih troškova kao što su razne ovjere, pristojbe, itd.

Podrška

I kao i u svemu, dobar saveznik je uvijek dobrodošao. Pa makar i samo da vas posluša s razumijevanjem. Jer osoba s iskustvom ne može ne imati razumijevanja, složit ćete se. Ako imate potrebu za kupnjom nekretnine kontaktirajte nas ovdje i zatražite sastanak ili razgovor s agentom.